De ce trebuie să purtăm sutien? Ligamentele lui Cooper

De ce, oare, purtăm sutien?  Confort, comoditate, stil, discreție, susținere … Există nenumărate motive pentru care femeile poartă sutien.

Însă, poate cel mai întâlnit motiv este pentru a evita lăsarea sânilor. Sânii, atunci când sunt susținuți corect, nu se mai mișcă atât de mult în timp ce îți îndeplinești sarcinile zilnice. Doar în acest fel poți să scazi din tensiunea care se pune pe ligamentele lui Cooper ca să îți menții sânii mereu tineri și arătoși.

Structurile care susțin sânii

Ligamente Cooper se găsesc în partea superioară a sânului și sunt singurele structuri care susțin și formează pieptul.  Acestea oferă sprijin sânilor și ajută să își mențină forma. Problema este că, odată slăbite, sunt irecuperabile! Nu vei mai putea face nimic pentru a „întări” sânii). În timp, ligamentele se întinde, se slăbesc, iar sânul își pierde forma. Acest lucru se poate întâmpla în special în timpul sarcinii și alăptării. În timpul sarcinii sânii cresc în greutate, iar asta pune presiune pe ligamentele mamare.

Poți împiedica lăsarea sânilor?

Din păcate nu poți opri procesul de slăbire a ligamentelor lui Cooper, însă îl poți încetini.

În acest sens te ajută un sutien bun pe perioada sarcinii și alăptării. De asemenea, un sutien bine lucrat și ales corect ajută în lupta împotriva gravitației și sprijină ligamentele. Sutienul a cărui cupă susține corect sânul (atenție! Cupa susține, cu bretelele) ajută la menținerea ligamentelor în special pentru sânii mai plini și mai grei. 

Poți purta și pe timpul nopții un sutien confortabil pentru sprijinul continuu. Însă, ai grijă să nu alegi un sutien prea strâmt. O presiunea prea mare asupra țesutului mamar poate duce la alte probleme de sănătate, mai ales în perioada alăptării.

Cum aleg sutienul potrivit?

Acum înțelegi de ce este atât important să știi să îți alegi sutienul potrivit. Când probezi un sutien, folosește această listă pentru a te asigura că faci alegerea corectă:

  • Sânii tăi umplu cupa în întregime (adică nu dau nici pe afară, dar nici nu rămâne gol în cupă)?
  • Bretelele sunt reglate corect? Ele trebuie să fie fixe, dar nu strânse exagerat. Indiciul că bretelele sunt reglate corect este că glisorul de pe bretea se află în spate, în partea de sus, între omoplat și umăr. Atenție! Nu trebuie să stea pe umăr!
  • Ai linii netede în jurul cupei? Simți cum sutienul susține bine sânul? Te simți în siguranță purtându-l? 

Un ceai bun, o discuție plăcută, măsurători profesioniste = sutienul perfect

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: