5 criterii ca să îți găsești sutienul perfect

Fiecare femeie își alege sutienul după diferite criterii printre care stilul, modelul, susținerea și confortul. Grupul de Cercetători pentru Sănătatea Sânilor (The Research Group in Breast Health) susține că cea mai bună metodă pentru găsirea sutienului perfect este cea care ține cont de 5 criterii:

  • Banda inferioară trebuie să stea ferm pe bust, să poți trage de ea maxim 3 centimetri și să fie la același nivel de jur împrejurul cutiei toracice.
  • Banda metalică (sârma) trebuie să urmeze linia sânului, cuta pe care o face cu pielea și să nu apese țesutul mamar
  • Cupa trebuie să cuprindă complet țesutul sânilor fără să îi bombeze sau să rămână loc gol înăuntru
  • Bretelele trebuie să stea suficient de lejer pe umeri astfel încât să poți trage de ele cam 2 cm
  • Mijlocul (partea dintre cupe) trebuie să stea lipit de corp.

Dacă sutienul nu întrunește toate aceste criterii, probează o mărime mai mare sau mai mică.

Banda inferioară este crucială pentru găsirea mărimii corecte. Multe femei poartă banda inferioară prea largă, iar cupa prea mică. Când banda inferioară se ridică la spate înseamnă că sânii tăi nu sunt susținuți.

Asigură-te că sânii sunt încadrați perfect în cupă. Toate avem un sân mai mare decât altul așa că întotdeauna va trebui să potrivești sânul mai mare în cupă. Pentru unele dintre noi asta ar putea însemna o diferență de o cupă, chiar două.

Ia în considerare să porți sutiene diferite pentru diferite activități deoarece nivelul de suport, configurația bretelei, ajustabilitatea și cerințele de stil sunt susceptibile să se schimbe între activități. Investește într-un sutien bun dacă simți disconfort cu cel actual sau ai parte de situații jenante.

E drept că nu îți poți da seama dacă sutienul e potrivit pentru tine decât după ce îl porți timp de câteva ore. Cu toate astea poți verifica dacă își îndeplinește scopul făcând în cabina de probă mișcările pe care le-ai face în mod normal purtându-l. Așa te asiguri că nu e prea strâmt, că îți susține sânii și că ai lejeritate în mișcări.

Îmbracă și tricoul. Îți stă bine? Te simți bine? Sari, mișcă brațele, asigură-te ce e ceea ce trebuie. Dacă ai un job la birou, așează-te pe un scaun, ridică-te de pe el, fă mișcările pe care le faci toată ziua.

Un ceai bun, o discuție plăcută, măsurători profesioniste = sutienul perfect

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: