Durere și disconfort de la sutien?

Știm cu toate că atunci când porți sutienul potrivit (ca mărime și formă) poate face o diferență enormă în modul cum arăți – și cum te simți! Dar sunt atâtea femei care poartă mărimea greșită (mai ales dacă poartă o cupă mare) și nu-și dau seama de cât de mult rău își fac.

Dacă porți un sutien de mărime greșită, s-ar putea să nu te simți confortabil, asta în cel mai fericit caz (știi acea senzație neplăcută dintre cupe sau pe umeri de la bretele). Dar s-ar putea să ai și dureri despre care nu îți dai seama că ar putea avea legătură directă cu mărimea sutienului pe care îl porți.

Scopul sutienului este să îți susțină sânii. Dacă sutienul tău nu-și face treaba, va trebui ca umerii, spatele și gâtul tău să o facă. Această încordare a mușchilor îți provoacă dureri de gât, de spate și de umeri și îți afectează postura în mod dramatic. Când cupele sutienului nu înglobează deplin și confortabil ambii sâni, țesutul acestora se deteriorează grav și ireversibil: asta înseamnă nu doar că sânii se vor lăsa, ci și dureri în zona pieptului. Iar când cupele sunt prea mari sau banda inferioară mult prea strâmtă, firele (sîrma) pot săpa (cunoaștem toate această senzație) ceea ce provoacă disconfort și iritarea pielii.

Dacă te gândești să îți iei un sutien mai mic, să știi că nu rezolvi problema de mai sus, ci o complici. Alte probleme ale sânilor sunt date de sutienele a căror cupă este prea mică, iar sânii ies pe deasupra sau prin lateral. Deși ne place să avem un decolteu fabulos – mai ales dacă avem și rochia perfectă pentru asta – să porți un sutien mai mic care să îți ridice sânii și să îi țină laolaltă nu este o soluție! În schimb, optează pentru un sutien în V (plunge) de mărimea corectă care îți va oferi susținerea de care ai nevoie și look-ul pe care îl vrei.

De cele mai multe ori nu ești sigură dacă porți mărimea corectă, mai ales că există atâtea diferențe între producători și chiar între modele ale aceluiași producător. Ca să te asiguri că porți sutienul potrivit cel mai bine este ca de fiecare dată să te măsori și să probezi sau să apelezi la un Bra Fitting profesionist. Câteodată nu ne dăm seama de cât de inconfortabil este un sutien decât după ce l-am purtat și l-am spălat de câteva ori, când ne dăm seama că ne dor umerii, spatele și gâtul. Dacă ai dureri de spate, de umeri sau de gât, neapărat trebuie să verifici dacă mărimea sutienului mai este corectă, mai ales dacă îl porți deja de mai mult timp.

Dacă ar trebui să reții o singură idee din tot acest articol, aceea este că sutienul trebuie să fie confortabil și să susțină greutatea sânilor, orice activitate ai avea. Dacă sutienul îți provoacă disconfort sau durere asta nu te va face să ai mai multă încredere în tine sau să arăți mai bine. Așa că mergi la o măsurătoare corectă, „exilează” sutienele care îți provoacă dureri și disconfort și simte-te ca o femeie nouă.

Un ceai bun, o discuție plăcută, măsurători profesioniste = sutienul perfect

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: